Glóbusz

A világról és Magyarországról szubjektíven és béta módban.

Portfolio hírek

Friss topikok

Archívum

2010.06.05. 10:51 Hungaro Sapiens

Lincshangulatban a befektetők és az internetezők

Nem túlzás azt állítani, hogy alig két hónappal a választások után a magyar web2.0 fellázadt a Fidesz ellen. Nem sok gyűlöltebb ember van most az országban (ide értve az egész MSZP vezérkart), mint Kósa vagy Szijjártó. Csak a Vastagbőr blogon már most jóval ötszáz felett van a témával foglalkozó, találó című "Kussoljatok már, basszátok meg!" poszt hozzászólásainak száma, és emellett persze még tucatszámmal születtek hasonló cikkek. Ez jóval több mint amennyit egy szokásos szoci korrupciós téma  vált ki az internetező adófizetőkből. A Portfolio.hu fórumaiban pedig már csütörtök óta folyamatos az anyázás. Ennyi dühös embert maga Stohl Buci is talán csak egy gyerekgyilkossággal tudna kitermelni. Az emberek nem hülyék, tudják, hogy így nem beszélhetnek kormánypolitikusok még akkor sem, ha már az őszi önkormányzati választásokra készülnek.

Államcsőd témában a Fidesz nem érzi a hazai és nemzetközi hangulatot. Mindig felül tudja múlni az előző hülyeségét, Szijjártó pénteken államcsődközeli helyzetről beszélt, aztán sietve hozzátette, hogy csakazértis lesz adócsökkentés, ha beledöglünk akkor is. Ma Varga Mihály már hülyeségnek minősítette az egészet, és kijelentette, hogy a hiány célt is tartani szeretnénk. A problémás területek hosszas sorolása mellett mindössze csak a konkrét számadatokat felejtette el megemlíteni. Ez tényfeltárás? Nem, ez csak a mindkét politikai oldalon 8 éve tartó kampány újabb állomása. Azt azért még ő is hozzátette, hogy a Bajnai kormány számai hamisak voltak.

Varga aligha nyugtatta meg a külföldi befektetőket sem, ugyanis az aktuális rosszfiú Görögország nagyon hasonló helyzetben volt tavaly. Ott is bejelentették, hogy az előző kormány hazudott, aztán mondtak egy hiánycélt, amit később újra és újra megemeltek. Legvégül bejelentették, hogy maguktól nem tudják kifizetni a hiteleiket. Most mindenki retteg, hogy ki lesz a következő dominó, és a tőke menekül a kockázatok elől. Jelen helyzetben nem sok kell egy pánikhoz. Mindegy, hogy kicsit vagy nagyot hazudott Bajnai. A külföldi annyit fog fel helyzetből, hogy a számokkal valami nem stimmel, és ennyi éppen elég ahhoz, hogy fejvesztve meneküljön az országból. Jól mutatja a helyzetet, hogy a Magyarország már a top 10 között van államadósság kockázat (CDS felár) tekintetében. Íme a dicsőségtábla:

 

5 komment · 3 trackback

Címkék: kampány hülyék gazdaság fidesz portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://globusz.blog.hu/api/trackback/id/tr882058175

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kókler politikus, avagy shortolja hazánkat a Fidesz: a bukásunkra játszik 2010.06.05. 20:20:16

Szavazz a forintért most!Szerettem volna elkerülni a politizálást a kóklerbróker blogon, de egyrészt a politika jelenlegi vezetői szóltak bele durván a gazdaságba, másrészt ilyen kókler politikusokat még nem sokat látott a világ (hacsak nem szándékosan...

Trackback: Tranzfikció 2010.06.05. 17:17:45

- Halló, Zolikám. Itt Kamarássy beszél.- Jelentkezem, képviselő úr!- Zolikám, akkor ahogy megbeszéltük, megvan az euró?- Természetesen, képviselő úr. Átváltottuk.- Mennyin, Zolikám?- Kettőszázhetvenhármon, képviselő úr.- Jól van, rendben. Mert egy óra ...

Trackback: Forgatókönyvek 2010.06.05. 17:16:59

Az alábbiakban a csontfeltáró... Akarom mondani, a tényfeltáró bizottság sajtótájékoztajának két lehetséges, ámbátor feltétlenül fiktív forgatókönyvét vázolnám.1. forgatókönyv:Ezúton kérünk elnézést a magyarországi devizahiteles választóinktól, am...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.06.05. 20:15:41

Kerestem már ezt a táblázatot. Köszi :-)

Jó munkát, hasznos kommenteket!

Pajtás 2010.06.05. 21:32:55

"Ennyi dühös embert maga Stohl Buci is talán csak egy gyerekgyilkossággal tudna kitermelni." ez nagyon találó:D

Cserépszavazás (törölt) 2010.06.06. 00:52:17

Nem tudom, miért csodálkozunk. Ez a hozzáértés kormánya. Milliók akarták...

gpetersz 2010.06.06. 07:32:16

Áh, én is növeltem a komment számokat jócskán. Most már egy kicsit fásult vagyok.

Az ember azt hitte, hogy az öncélú, értelmetlen, hazug politizálásnak vége. Hogy most tényleg jön egy újabb időszak. Erre mit látunk? Öncélú, (a tömegek szempontjából) értelmetlen, hazug politizálást, de a köbön!

Na ez az ami nagyon zavarja az embert.

Inkább magukat köpnék szembe, hogyaszondja "igen, faszságokat beszéltünk, nem tudjuk azt csinálni".
Aztán nekilátnának a dolgoknak (hiszen van itt pénz bőven, csak ellopják a szocik, mondták anno).

Hungaro Sapiens 2010.06.06. 11:38:57

@gpetersz: " Inkább magukat köpnék szembe, hogyaszondja "igen, faszságokat beszéltünk, nem tudjuk azt csinálni". "

Ilyen soha nem történhet meg a "következmények nélküli országban". Szijjártót pénteken a miniszterelnök személyes szóvivőjévé nevezték ki. Ezúton is szeretnék gratulálni neki a nagyszerű teljesítményéért.
süti beállítások módosítása